Krewetki w tempurze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże krewetki

    10 sztuk
  • tampura

    1 sztuka
  • olej

    1 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krewetki w tempurze foto
Na początku sprawiamy krewetki. Wyciągamy żyłki, sciągamy pancerzyki tip. Osuszamy.
Krok 2 - Krewetki w tempurze foto
Przygotowujemy tempurę zgodnie z przepisem na opakowaniu i maczamy krewetki.
Krok 3 - Krewetki w tempurze foto
W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy na gorący krewetki w tempurze.
Krok 4 - Krewetki w tempurze foto
Smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 13.05.2012 21:51
ale super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat