Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki na piwie podane na ciepło

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 8 szt
piwo 1/2 szklanki
oliwa 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
rukola 1 garść
natka pietruszki 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki na piwie podane na ciepło

Krewetki surowe namaczamy w piwie przez około godzinę.
Odlewamy alkohol.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Smażymy pokrojony czosnek, wrzucamy też krewetki. Smażymy z obu stron. Solimy.

Na talerzu wykładamy umyte liście rukoli. Kładziemy przygotowane krewetki z czosnkiem.
Posypujemy natką pietruszki.
Od razu podajemy ciepłe krewetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 03.10.2014 13:45
swietne danie
Magda60 30.05.2014 11:07
bardzo apetyczne danie
joanna__s 31.03.2014 14:31
Bardzo pomysłowe i proste. Na pewno wypróbuję, bo bardzo lubię krewetki i zawsze mam zamrożony zapas.
kloruś 31.03.2014 12:50
ciekawe a za razem proste połączenie. wygląda pysznie :)
agnieszka214 31.03.2014 11:56
bardzo pomysłowa przystawka
leonowie 31.03.2014 11:08
i pomyśleć że jeszcze rok temu nie mogłam na nie nawet patrzeć , nie mówiąc o tym żeby spróbować. teraz bardzo lubię i często robię:)
luna76 31.03.2014 07:41
Proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak