Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki na gorącym żeliwku z chilli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki królewskie 24 sztuki
masło 0,5 kostki
papryczka chili 4 sztuki suszonych
czosnek 6 ząbków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki na gorącym żeliwku z chilli

Włączyć piekarnik na 150 stopni i włożyć do niego jeszcze zimnego żeliwko z masłem (zostawić 2 łyżki na patelnię).

Na patelnię dać 2 łyżki masła i roztopić, dodać czosnek pokrojony w plasterki i suchą paprykę w całości, podsmażać około 2 min i dodać oczyszczone krewetki z główek i ogonów. Podsmażać około 2 min cały czas mieszając, dodać sól morską. Przelać wszystkie krewetki do nagrzanego już żeliwka, które jest w piekarniku zapiekać jakieś 3 min i wyciągnąć UWAGA BO ŻELIWKO JEST BARDZO GORĄCE!!!
Fajny efekt jak są podane, a masło na żeliwku dalej bulgocze :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.02.2013 21:35
bardzo apetyczne danie
adelajda 16.10.2012 08:24
bardzo smakowite !
Pietruszka 24.09.2012 12:34
danie wygląda bardzo smacznie
rjustysia 24.09.2012 11:49
Chętnie przygotuję takie :)
parysek10 22.09.2012 18:56
cudownie wygląda
miki47 22.09.2012 12:40
pychota
ewelina/bunia 22.09.2012 12:40
ciekawe
wiola333 22.09.2012 12:36
apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak