Krewetki Cury

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki świeże

    1 kg
  • cury

    2 łyżeczki
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    1/3 kostki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki cury!
Krewetki trzeba wcześniej opłukać i osuszyć.
Na patelni rozpuszczamy masełko i na zimną patelnie wrzucamy czosnek
( gdy wrzucimy go na rozgrzana patelnie, spali się on razem z masłem)
Dodajemy krewetki, gdy tylko zaczną robić się różowe można je doprawić do smaku!
Jeśli ktoś lubi czosnek, może dodać jeszcze jeden ząbek , na sam koniec już po wyłączeniu potrawy.
Całość powinniśmy smażyć do momentu gdy wszystkie krewetki zmienią kolor z szarego na różowy!
Więcej zdjęć na moim blogu http://macebelive.blogspot.com/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat