Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki
masło
olej do smażenia
pietruszka zielona
cytryna
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki

Kroki postępowania

1
Mrożone krewetki wrzucamy do ciepłej wody, aby się rozmroziły. Osuszamy je przy pomocy ręczników papierowych.
Krok 1 - Krewetki foto
2
Na patelni grillowej roztapiamy masło i dodajemy odrobinę oliwy, aby masło się nie przypaliło. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy krewetki, trochę podsmażamy, cały czas mieszając.Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy wszystkie przyprawy - chili, papryka, sól, pieprz. Skrapiamy całość sokiem z cytryny
Krok 2 - Krewetki foto
3
Następnie do całości dodajemy posiekaną pietruszkę. Całość jeszcze chwilkę smażymy a następnie podajemy gotowe danie.
Krok 3 - Krewetki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.06.2013 19:25
najbardziej lubię smażone w panierce na czosnkowym maśle
agnieszka214 07.06.2013 18:28
fajny przepis uwielbiam krewetki
Megg 07.06.2013 18:02
uwielbiam krewetki, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak