kremowy sos pieczarkowo-serowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • Bulion grzybowy

    1 szklanka
  • śmietana

    200 ml
  • serek topiony śmietankowy

    100 g
  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kremowy sos pieczarkowo-serowy foto
pieczarki kroimy w grube plastry, dusimy je na maśle z odrobiną soli, w razie potrzeby podlewając bulionem
Krok 2 - kremowy sos pieczarkowo-serowy foto
do grzybów dodajemy śmietanę, a gdy się zagotuje serek śmietankowy, dokładnie mieszamy, żeby serek dobrze się rozpuścił
Krok 3 - kremowy sos pieczarkowo-serowy foto
można podać np z makaronem, kluskami śląskimi lub plackami ziemniaczanymi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcinek 16.06.2012 19:23
dobre
sylwia / sytofala 13.06.2012 22:36
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat