Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy schab grzybowy z rozmarynowymi ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 300 g
cebula 1
ziemniaki 300 g
Rozmaryn suszony Prymat
tymianek
śmietana 1 szklanka
podgrzybki suszone 1 garść
czosnek 2 ząbki
wino białe wytrawne 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy schab grzybowy z rozmarynowymi ziemniakami

Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem rozmarynu. Cebulkę pokroić, usmażyć, dodać pokrojony na paski schab, chwilę podsmażyć na dużym ogniu i wlać wino. Smażyć tak długo aż wino całkowicie wyparuje. Następnie wlać kremówkę i wcześniej namoczone grzyby. Dodać posiekany czosnek i tymianek. Gotować tak długo aż sos nie zgęstnieje.
Ugotowane ziemniaki skropić stopionym masłem i wyłożyć sos i ziemniaki na talerz:)

Szybkie i pożywne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotydoroboty 02.02.2014 22:23
Polecam, bo robię je zwykle wtedy, gdy muszę zrobić szybki obiad - zanim wyjdę do pracy czyli zegar tyka a ja mam 30 minut;)
Aga-25 30.01.2014 07:58
pysznie sie zapowiada
Agnieszka-87-25 30.01.2014 07:46
lubię takie
Magula 30.01.2014 07:43
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak