Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy hummus

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 słoik
cytryna 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
tahini pasta sezamowa 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
natka kolendry 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy hummus

Wykorzystałam ciecierzycę ze słoika. Całą zawartość słoika wraz z wodą wlałam do malaksera dodałam oliwę, ząbek czosnku, sól (uwaga ciecierzyca jest już słona) wcisnąłem sok z połówki cytryny i łyżkę tahiny. Zmiksowałam na krem. Potem dodałam jeszcze sok z drugiej połówki. Posypałam kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak