Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremówki na francuskim od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
żółtko jajek 1 szt.
mąka ziemniaczana 2 łyżki
margaryna 1 szt.
cukier puder 1/2 szklanki
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: kremówki na francuskim od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Odlać 3/4 szklanki mleka , resztę zagotować , do odlanego mleka dodać budynie ,żółtko i mąkę ziemniaczaną , dokładnie wymieszać tak by nie było grudek , wlać do gotującego się mleka , mieszać aż zgęstnieje . Odstawić do wystygnięcia.
Krok 1 - kremówki na francuskim od Hamrocyka foto
2
Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i pokroić radełkiem na kwadraty, następnie rozłożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia . Posmarować pędzelkiem roztrzepane jajko. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut .
Krok 2 - kremówki na francuskim od Hamrocyka foto
3
Gdy ciastka wystygną kroimy je na pół .
Krok 3 - kremówki na francuskim od Hamrocyka foto
4
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , następnnie do dobrze utartej masy dodajemy po łyżce budyniu . Ucieramy do momentu aż masa będzie puszysta.
Kwadraciki kroimy przez połowę a do środka nakładamy masy budyniowej.
Krok 4 - kremówki na francuskim od Hamrocyka foto
5
Posypujemy cukrem pudrem
Krok 5 - kremówki na francuskim od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.11.2013 20:02
ale pychota!!!
Rafał10 28.09.2012 10:06
mniam, uwielbiam takie słodkości :)
Misiabe 27.09.2012 22:24
poprosze od razu dwie!!
wojtek5 27.09.2012 20:42
smacznie wyglada
octo 27.09.2012 20:22
pysznie wyglada
sara1 27.09.2012 19:59
rewelacyjne
Mati3 27.09.2012 19:57
super
Katarzyna47 27.09.2012 19:57
Pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak