Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka na dwa sposoby

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
porzeczki 1 garść
kolorowa posypka wg uznania
fix do śmietany 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka na dwa sposoby

Śmietankę kremówkę schłodzić a następnie przelać do wysokiego a wąskiego naczynia i ubić. W trakcie ubijania dodać śmietankę fix oraz wcześniej przygotowaną wg przepisu na opakowaniu żelatynę. Przełożyć połowę masy do kieliszków tak, aby śmietanka była w ukosie (zdjęcie), do pozostałości śmietany dodać galaretkę w proszku i wymieszać mikserem. Dodać porzeczki (połowę) i wymieszać już łyżką. Włożyć do kieliszków, tak aby wyrównać z białą masą. Całość posypać posypką cukierkową i porzeczkami. Można schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.11.2014 13:45
bardzo ładnie wygląda
marenka 17.11.2014 13:22
Fajny deser:)
pestka 17.11.2014 12:02
ciekawy deser
engie23 17.11.2014 08:51
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak