Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op.
mleko 3/4 l
masło 200 g
cukier puder 1 szkl.
budyń waniliowy 2 op.
cukier wanilinowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka

Każde opakowanie ciasta francuskiego należy osobno upiec. Ciasto włożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na ok 15 minut do zrumienienia.

Ugotować budynie. W 3/4 szklanki mleka rozpuścić budyń, następnie wlać go do gotującego się pozostałego mleka i zagotować. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie po trochu dodawać ugotowany budyń i dokładnie wymieszać.

Na jedną część ciasta francuskiego wykładamy krem i przykrywamy drugim kawałkiem. Ciasto posypać cukrem pudrem i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.01.2016 18:41
o tak !te wadowickie są najpyszniejsze,szczególnie te z dwoma kremami.mniam
Ela15 24.10.2015 12:23
fajne ciacho
GOSIA18 23.10.2015 14:37
Wygląda idealnie
Ola1young 23.10.2015 10:37
bardzo lubie takie desery
bietka 23.10.2015 10:11
bardzo lubię kremówkę :)
Krzysztof15 23.10.2015 09:28
bardzo lubie
Franciszek 23.10.2015 01:14
pyszne do kawy
Iwusia 22.10.2015 23:45
Lubię kremówki - smaczne ciasteczko
halina17 22.10.2015 23:45
Dobra kremówka.
Ewa Wojtaszko 22.10.2015 22:09
ostatni raz kremówkę jadłam w Wadowicach..mm :))
Barbara777 22.10.2015 21:55
coś pysznego!
Renata9 22.10.2015 21:50
Pyszny deserek :-)
Mama niejadka 22.10.2015 21:49
Prosto i smacznie :)
mileneczka5 22.10.2015 20:43
pyszna kremówka:)
marcia7 22.10.2015 20:20
najlepsze ciasteczko
MagdaXXX 22.10.2015 20:14
oj dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak