kremowe ciasto z rurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

biszkopt 17 cm

  • jajko

    2 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka

masa cappucino

  • cappuccino waniliowe

    2 łyżeczki
  • serek mascarpone

    150 gram
  • żółtko jajek

    1 sztuka

masa śmietanowa

  • śmietana 30%

    150 gram
  • cukier puder

    2 łyżki
  • fix do śmietany

    1 opakowanie

dodatkowo

  • rurki wafelkowe

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem , potem dodajemy żóltka oraz olej. Na końcu przesiewamy obydwie mąki i masę przelewamy do formy 17 cm. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.
masa cappucino:
Mascarpone miksujemy z cukrem, proszkiem cappucino i żółtkami
masa śmietanowa:
Śmietanę ubijamy z cukrem i fixem.
Złożenie:
Na ostudzony biszkopt przekładamy masę cappucino, na niej układamy puste rurki waflowe. Rurki przykrywamy bitą śmietaną. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Wierzch dekorujemy według uznania

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat