Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt 17 cm
-
jajko
2 sztuki -
cukier
3 łyżki -
mąka pszenna
1 łyżka -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
olej
1 łyżka
masa cappucino
-
cappuccino waniliowe
2 łyżeczki -
serek mascarpone
150 gram -
żółtko jajek
1 sztuka
masa śmietanowa
-
śmietana 30%
150 gram -
cukier puder
2 łyżki -
fix do śmietany
1 opakowanie
dodatkowo
-
rurki wafelkowe
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania kremowe ciasto z rurkami
Białka ubijamy z cukrem , potem dodajemy żóltka oraz olej. Na końcu przesiewamy obydwie mąki i masę przelewamy do formy 17 cm. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.
masa cappucino:
Mascarpone miksujemy z cukrem, proszkiem cappucino i żółtkami
masa śmietanowa:
Śmietanę ubijamy z cukrem i fixem.
Złożenie:
Na ostudzony biszkopt przekładamy masę cappucino, na niej układamy puste rurki waflowe. Rurki przykrywamy bitą śmietaną. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Wierzch dekorujemy według uznania
Komentarze (0)