Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt 17 cm
-
jajko
2 sztuki -
cukier
3 łyżki -
mąka pszenna
1 łyżka -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
olej
1 łyżka
masa cappucino
-
cappuccino waniliowe
2 łyżeczki -
serek mascarpone
150 gram -
żółtko jajek
1 sztuka
masa śmietanowa
-
śmietana 30%
150 gram -
cukier puder
2 łyżki -
fix do śmietany
1 opakowanie
dodatkowo
-
rurki wafelkowe
1 opakowanie
Przepis i sposób przygotowania kremowe ciasto z rurkami
Białka ubijamy z cukrem , potem dodajemy żóltka oraz olej. Na końcu przesiewamy obydwie mąki i masę przelewamy do formy 17 cm. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.
masa cappucino:
Mascarpone miksujemy z cukrem, proszkiem cappucino i żółtkami
masa śmietanowa:
Śmietanę ubijamy z cukrem i fixem.
Złożenie:
Na ostudzony biszkopt przekładamy masę cappucino, na niej układamy puste rurki waflowe. Rurki przykrywamy bitą śmietaną. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Wierzch dekorujemy według uznania
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się