Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowe ciasto z rurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopt 17 cm

jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej 1 łyżka

masa cappucino

cappuccino waniliowe 2 łyżeczki
serek mascarpone 150 gram
żółtko jajek 1 sztuka

masa śmietanowa

śmietana 30% 150 gram
cukier puder 2 łyżki
fix do śmietany 1 opakowanie

dodatkowo

rurki wafelkowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: kremowe ciasto z rurkami

biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem , potem dodajemy żóltka oraz olej. Na końcu przesiewamy obydwie mąki i masę przelewamy do formy 17 cm. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.
masa cappucino:
Mascarpone miksujemy z cukrem, proszkiem cappucino i żółtkami
masa śmietanowa:
Śmietanę ubijamy z cukrem i fixem.
Złożenie:
Na ostudzony biszkopt przekładamy masę cappucino, na niej układamy puste rurki waflowe. Rurki przykrywamy bitą śmietaną. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Wierzch dekorujemy według uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak