Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa ziemniaczana z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością 25 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 1/2 kg
kapusta biała 25 dkg
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa ziemniaczana z kapustą

Do garnka z wodą wkładamy opłukane mięso, przyprawy, solimy. Dodajemy obraną i pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki i kapustę pociętą na paski. Gotujemy do miękkości. Mięso obieramy, miksujemy wszystko. Podajemy z drobnymi grzankami z chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak