Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z kurek z serkiem topionym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 20 dag
bulion drobiowy 1 litr
serek topiony śmietankowy duży 100 gram
masło 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z kurek z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Kurki dokładnie myjemy i przysmażamy na patelni na maśle. Solidnie solimy i doprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołowym.
Krok 1 - Kremowa zupa z kurek z serkiem topionym foto
2
Do bulionu dodajemy przysmażone kurki i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy serek topiony, mieszamy aż się całkowicie rozpuści.
Krok 2 - Kremowa zupa z kurek z serkiem topionym foto
3
Garść kurek wyjmujemy z zupy, resztę miksujemy blenderem. "Uratowane" kurki będą potrzebne do przystrojenia zupy.
Podajemy z makaronem, smacznego!
Krok 3 - Kremowa zupa z kurek z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motylwe 09.08.2012 18:01
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak