Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z dyni i z soczewicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kolendra mielona 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyźeczki
dynia 1 sztuka
soczewica czerwona 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
pestki słonecznika 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
papryczka chili 1/2 łyżeczki
olej z pestek dyni 1 łyżeczka
olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z dyni i z soczewicy

Kolendrę podpraż na dnie garnka, dodaj olej, czosnek,pociętą w kostkę czerwoną cebulę i obraną niewielką dynię. Kilka chwil smaż dodając papryczkę chili. Następnie dodaj wrzącej wody i dodaj sól ok 1-2 łyżeczki. Dodaj wypłukaną soczewicę. Gotuj ok 20-25 minut. Zblenduj. Podawaj z prażonymi pestkami słonecznika, natką i kilkoma kroplani oleju z dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.01.2017 20:03
Dobra zupa.
Bernadeta1 03.01.2017 19:43
smaczna zupka
KORAL 03.01.2017 19:16
Taką lubię :)
Grazyna0211 03.01.2017 18:56
smaczna zupa
wwwiolka 03.01.2017 17:17
Bardzo fajny przepis.
Ania321 03.01.2017 16:15
smaczna zupka :)
Babeczka35 03.01.2017 14:02
Musi być pyszna.
Olga_SK 03.01.2017 13:46
Często gości u mnie podobna zupa! Na zimę idealnie rozgrzewająca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak