Kremowa zupa warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    5 sztuk
  • trio warzywne mrożone

    700 gram
  • ziemniaki

    1 kg
  • ser topiony

    100 gram
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kremowa zupa warzywna foto
Udka zalać zimną wodą, zagotować, dodać odrobinę soli, zmniejszyć temperaturę, gotować przez ok. pół godziny.
Krok 2 - Kremowa zupa warzywna foto
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy.
Krok 3 - Kremowa zupa warzywna foto
Gdy ziemniaki lekko zmiękną, wyciągnąć mięso, dodać ok. 3/4 mrożonego tria warzywnego (kalafior, brokuły, marchewka).
Krok 4 - Kremowa zupa warzywna foto
Udka oskubać z mięsa, pokroić drobno. Gdy warzywa zmiękną, wyciągnąć część z nich z zupy, resztę zmiksować. Dodać ser topiony, ponownie zmiksować.
Krok 5 - Kremowa zupa warzywna foto
Do zupy dodać mięso i warzywa, dorzucić resztę mrożonek, gotować parę minut, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.
Smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 25.09.2016 16:22
Dobra zupa
Ela15 05.07.2015 12:30
akurat na lato

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat