Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 5 sztuk
trio warzywne mrożone 700 gram
ziemniaki 1 kg
ser topiony 100 gram
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa warzywna

Kroki postępowania

1
Udka zalać zimną wodą, zagotować, dodać odrobinę soli, zmniejszyć temperaturę, gotować przez ok. pół godziny.
Krok 1 - Kremowa zupa warzywna foto
2
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy.
Krok 2 - Kremowa zupa warzywna foto
3
Gdy ziemniaki lekko zmiękną, wyciągnąć mięso, dodać ok. 3/4 mrożonego tria warzywnego (kalafior, brokuły, marchewka).
Krok 3 - Kremowa zupa warzywna foto
4
Udka oskubać z mięsa, pokroić drobno. Gdy warzywa zmiękną, wyciągnąć część z nich z zupy, resztę zmiksować. Dodać ser topiony, ponownie zmiksować.
Krok 4 - Kremowa zupa warzywna foto
5
Do zupy dodać mięso i warzywa, dorzucić resztę mrożonek, gotować parę minut, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pieczywem.
Smacznego! :)
Krok 5 - Kremowa zupa warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.09.2016 16:22
Dobra zupa
Ela15 05.07.2015 12:30
akurat na lato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak