Kremowa zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/4 kostki
  • grubo pokrojone pomidory

    80 dkg
  • rosół

    1 litr
  • mielone migdały

    5 dkg
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • bazylia

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić masło, dodać pokrojone grubo pomidory, przyprawić i podduszać ok. 5 minut. Dodać rosół, gotować na wolnym ogniu 10 minut. Na grillu podprażyć migdały. dodać do zupy. Zmiksować wywar. Przelać przez sito. Ponownie wlać dl garnka, dodać mleko, migdały, cukier i podgrzać. Przed podaniem posypać bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 21.12.2011 19:26
super
ben-ka 04.09.2011 18:30
Z migdałami:) to rarytas!
IlonaAlbertos 28.07.2011 22:55
Lubię takie zupy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat