Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa pomidorowa z bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
por (biała część) 1/2 szt
przecier pomidorowy 1 l
woda 1 l
śmietana 30% 1/2 szkl
pieprz do smaku
makaron grube wstążki wedle uznania
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa pomidorowa z bazylią

Udka myjemy i przekładamy do garczka.Doprawiamy warzywkiem. Zalewamy wodą ( około 1,5 – 2 l). Gotujemy wywar. Pod koniec gotowania dodajemy obrana marchew, obrana pietruszke i selera oraz umytego pora. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i dodajemy przecier. Gotujemy około 5 minut. Do zupy dolewamy śmietane kremówkę i gotujemy mieszając az powstanie aksamitna konsystencja. Bazylie siekamy i dodajemy do zupy. Podajemy najlepiej z grubym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.08.2013 08:20
ja równiez uwielbiam pomidorową :)
adelajda 07.06.2013 17:37
bardzo lubię pomidorową a jeszcze makaron z własnej roboty
Gracer 04.06.2013 11:37
uwielbiam pomidorową
Pusia 04.06.2013 11:18
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak