Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa kartoflanka z porem
Kroki postępowania
Zupę podawać z porcją spienionego mleka posypaną wiórkami skórki pomarańczowej.
ziemniaki | 1/2 kilogram |
por | 1 sztuka |
seler korzeniowy | 1/4 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 3 ząbek |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
ziele angielskie | 2 sztuka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/4 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
oliwa | 2 łyżka |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | 1/2 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
bulion drobiowy | 1 litr |
śmietana kremówka | 100 mililitr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: