Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem ziemniaczano-czosnkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
cebula 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
czosnek 1 główka
serek topiony 10 dag
sól do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
masło 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: krem ziemniaczano-czosnkowy

Na maśle szklimy obrany i posiekany czosnek z cebula. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do bulionu,razem z serkiem i cebulą z czosnkiem. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie, następnie doprawiamy przyprawami i miksujemy. Szczypiorek drobno kroimy i posypujemy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 20.05.2014 22:31
musi być smaczny:)
Megg 28.04.2014 18:22
bardzo smaczna zupka
JOANNA16 28.04.2014 16:51
chętnie bym spróbowała
patryska76 27.04.2014 17:23
Zupka mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak