Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak świeży lub mrożony
500 gram -
marchewka średnia
3 szt -
pietruszka średnia
1 szt -
grzyby suszone
7 szt -
śmietana 18 proc
250 gram -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 do smaku -
sól
1 do smaku -
olej
50 ml -
Czosnek suszony Prymat
1 do smaku -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
rosół drobiowy
2 szt -
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Przepis i sposób przygotowania krem ze szpinaku z suszonymi grzybami z grzankami
Grzeanki:
Cienkie kromki z białego pieczywa wkładamy na rozgrzany olej obsmarzamy z obydwuch stron. Wyjmujemy na ręczniki papierowe by ściągnąć tłuszcz z kromek. kroimu je w paseczki i podajemy razem z kremem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze (6)