Krem ze szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    300 g
  • cebula biała

    1/2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • bulion warzywny

    500 ml
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem ze szpinaku foto
Na patelni podsmażamy na złoto posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek.
Krok 2 - Krem ze szpinaku foto
Dodajemy zamrożony szpinak, co jakiś czas przewracając go (szybciej się rozmraża)
Krok 3 - Krem ze szpinaku foto
Jak papka będzie rozmrożona- przyprawiamy.
Ściągamy z patelni.
Krok 4 - Krem ze szpinaku foto
Wrzucamy do garnka, dodajemy marchewkę z bulionu.
Krok 5 - Krem ze szpinaku foto
Blendujemy na jednolitą masę.
Dodajemy bulion. Wstawiamy na kuchenkę do zagotowania.
Magdalena Rysińska
Można udekorować paskiem z mleka lub śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 24.03.2015 10:00
Dobry pomysł na krem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat