Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonych warzyw

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
brokuł 0,5 kg
szpinak mrożony 0,3 kg
cebula 3 szt
czosnek 3 ząbki
bulion warzywny 2 l
sól i pieprz
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonych warzyw

Cebule i czosnek kroimy i podsmażamy w garnku . Cukinie kroimy w krążki ok 1cm, dodajemy do garnka, dorzucamy brokuły i szpinak. Razem wszystko podsmażamy. Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy tak długo aż warzywa będą miękkie . Następnie wszystko bardzo dokładnie blendujemy. Na koniec trzeba krem zagotować i doprawić solą i pieprzem . Podajemy ze śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ogi 03.05.2017 15:32
zielony=zdrowie
Ania321 24.04.2017 12:09
smaczna zupka :)
olkaaa 24.04.2017 11:33
już dawno nie jadłam
AZgotuj 24.04.2017 10:43
pyszna zupa:)
Róża1 24.04.2017 08:55
piszę się na ten kremik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak