Krem z zielonych warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 kg
  • brokuł

    0,5 kg
  • szpinak mrożony

    0,3 kg
  • cebula

    3 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • bulion warzywny

    2 l
  • sól i pieprz

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i czosnek kroimy i podsmażamy w garnku . Cukinie kroimy w krążki ok 1cm, dodajemy do garnka, dorzucamy brokuły i szpinak. Razem wszystko podsmażamy. Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy tak długo aż warzywa będą miękkie . Następnie wszystko bardzo dokładnie blendujemy. Na koniec trzeba krem zagotować i doprawić solą i pieprzem . Podajemy ze śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ogi 03.05.2017 15:32
zielony=zdrowie
Ania321 24.04.2017 12:09
smaczna zupka :)
olkaaa 24.04.2017 11:33
już dawno nie jadłam
AZgotuj 24.04.2017 10:43
pyszna zupa:)
Róża1 24.04.2017 08:55
piszę się na ten kremik :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat