Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku z porem i selerem naciowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 2/3 szkl.
ziemniak średni
por kilka krążków
seler naciowy 1/2 łodygi
masło 82% 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżeczka

Porada

Pod koniec do gotującej się zupy można dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki lub świeżego koperku. *Zupkę można też przygotować na wywarze mięsnym.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku z porem i selerem naciowym

Zagotować 2 szklanki wody, dodać posiekanego pora i selera naciowego (obranego z włókien) oraz drobno pokrojonego ziemniaka. Dolać łyżeczkę oleju rzepakowego i gotować, aż ziemniaki będą niemal miękkie. Dodać świeży groszek i gotować kilka minut, aż zmięknie. Warzywa zmiksować dolewając taką ilość wywaru, aby uzyskać pożądaną gęstość zupki. Na koniec krem wymieszać z łyżką świeżego zimnego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.10.2016 09:32
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak