Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU, TRAWĄ CYTRYNOWĄ I MIĘTĄ PIEPRZOWĄ

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielony groszek 500 g
por (biała część) 10 cm
cebula 2 szt
mięta pieprzowa 2 łyżki
trawa cytrynowa 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
olej 3 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
serek mascarpone 200 g
bulion drobiowy 1 litr
jogurt naturalny

Porada

Niezwykły, aromatyczny krem z bogatego w witaminy zielonego groszku z zaskakującymi, dającymi obłędny efekt smakowy dodatkami w postaci trawy cytrynowej i mięty pieprzowej. Smakuje rewelacyjnie.

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z ZIELONEGO GROSZKU, TRAWĄ CYTRYNOWĄ I MIĘTĄ PIEPRZOWĄ

Por dokładnie umyć i pokroić w paski a cebulę w piórka, a następnie wrzucić do garnka i zrumienić na rozgrzanym oleju. Wlać bulion drobiowy i całość zagotować. Wsypać rozmrożony zielony groszek i gotować około 6 minut. Następnie dodać sok z cytryny, miętę, trawę cytrynową i wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać serek mascarpone i całość wymieszać. Doprawić solą morską i pieprzem.
Podawać z łyżką jogurtu naturalnego (opcjonalnie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 08.02.2016 22:05
pięknie podana, przepis merytorycznie ciekawy, na pewno spróbuję
Wiktoria29 08.02.2016 20:58
fajna zupka
dollce 08.02.2016 18:24
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak