Krem z wędzonej białej czekolady Marcina Budynka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    4
  • cukier

    4 łyżki
  • serek mascarpone

    500 g
  • biała czekolada

    100 g
  • owoce leśne

    do dekoracji
  • herbata zielona

    liściasta do wędzenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób wykonania:
Na patelnii rozgrzewamy liście zielonej herbaty. Czekoladę wykładamy na pergamin, zawijamy, układamy na liściach herbaty, przykrywamy pokrywką i wędzimy ok. 15-20 minut.
Żółtka rozcieramy z cukrem, następnie dodajemy serek mascarpone i wędzoną białą czekoladę. Masę dobrze mieszamy, wlewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po wyciągnięciu z lodówki dekorujemy świeżymi owocami leśnymi i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookingangelika 13.03.2017 11:49
wow, swietne!
BOSS75 16.08.2016 10:51
oj musi byc apetyczne
as28 15.04.2016 20:49
ciekawy przepis
agaK. 15.04.2016 18:49
Wygląda bosko:)
Adamorek 15.04.2016 17:21
bardzo ciekawy smak
Maridka19 15.04.2016 14:59
Ciekawy bardzo ten przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat