Krem z soczewicy i brokuła

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1/2 szklanki
  • różyczki brokuła

    8-10
  • marchew

    2
  • cebula czerwona

    1
  • imbir mielony

    szczypta
  • rosół

    6 szklanek
  • serek topiony

    1
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę wypłukać pod bieżącą wodą , zalać wodą i ugotować. Odsączyć. Warzywa obieramy , kroimy w paski . Cebulę zeszklić na patelni , dodać marchewkę , brokuła , oraz imbir. Podusić kilka minut całość. Całość przełożyć do dużego garnka zalać rosołem i ugotować do miękkości. Na koniec dodać serek i mieszać aż się rozpuści. Do całości dodać, sól pieprz i zmiksować. Do gotowej zupy dodać porcję soczewicy na talerz według uznania .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.04.2017 11:33
ciekawy pomysł na smaczną zupę
Babeczka35 25.02.2017 07:52
Pyszna zupka.
KORAL 24.02.2017 14:59
smaczna zupa
Futka 24.02.2017 13:29
Bardzo smaczny i pożywny krem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat