krem z selera naciowego i kaszy jaglanej

krem z selera naciowego i kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    150-200 gram
  • kasza jaglana

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżeczka
  • gorczyca

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • kolendra zielona

    kilka listków
  • curry

    1 łyżeczka
  • woda

    750 ml
  • liść lubczyku

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler pokroić. Zagotować wodę, wrzucić seler i kaszę jaglaną. Doprawić solą lub kostką warzywną. Cebulę obrać, rozdrobnić, wrzucić na rozgrzane masło na patelni. Dodać gorczycę białą, cukier i smażyć na złoty kolor.
Po 10-15 minutach do gotującej się kaszy z selerem dodać cebulę i resztę przypraw (poza natką kolendry). Zupę zmiksować blenderem, przed podaniem zabielić jogurtem, udekorować kolendrą i natką z selera naciowego. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

29.03.2014 10:49
bardzo podoba mi się ten przepis

Granita

26.03.2014 20:50
rewelacyjny przepis

Wafelek2601

15.09.2013 16:02
Lubię takie zupy

olkaaa

25.07.2013 07:28
chętnie spróbuję

Magda60

24.07.2013 21:40
bardzo apetyczne, smaczne poszlo

adelajda

26.06.2013 08:50
muszę przyznać że to dla mnie apetyczna nowość

mela25

15.06.2013 16:35
bardzo smacze

mirosława4

25.05.2013 19:23
bardzo ciekawy przepis :)

Katarzyna59

22.05.2013 16:58
świetny przepis

misia53

07.05.2013 21:37
fotki przepiękne , aż chce się jeść...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat