Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z RABARBAREM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
miód 1 łyżka
budyń cytrynowy 1 szt
Cynamon cały Prymat
banan 2 szt.
rabarbar 2 (duże łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z RABARBAREM

Wykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i ugotować z wodzie z miodem i cynamonem. Podać pokrojone jabłka i banany, ugotować do miękkości i wlać budyń rozrobiony w odrobinie wody. Wyjąć korę cynamonową, owoce podusić widelcem i przelać krem do salaterek. Polecam również jako nadzienie do naleśników, lecz bez budyniu z dodatkiem galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.05.2013 13:22
hmm to cos nowego dla mnie, fajne
Konczi 08.05.2013 08:23
już tęsknię za rabarbarem
Renataj 08.05.2013 00:09
Bardzo lubię "orzeźwiający" smak rabarbaru więc z pewnością wypróbuję.
jerzy3 07.05.2013 22:39
nie wygląda zabójczo,ale na pewno jest takie w smaku
Noruas 07.05.2013 22:34
mniam! bardzo mi się to podoba!
dianix 07.05.2013 22:12
ciekawe jaki jest w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak