krem z porów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pora

    2 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • bulion warzywny

    450 ml
  • białego wytrawnego wina

    30 ml
  • gęsta śmietana

    60 ml
  • parmezan starty

  • masło

  • sól, pieprz

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

oczysc pory,opłucz je i pokrój w plasterki.w garnku rozgrzej masło,wrzuc pory i dus kilka minut.dodaj pokrojone i obrane w kostke ziemniaki i wymieszaj.wlej bulion i gotuj na małym ogniu.gdy ziemniaki bedą miekkie,zmiksuj zupę na krem.dodaj wino i przypraw do smaku.dodaj smietanę i zagotuj.podawaj z tartym parmezanem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 07.02.2012 10:10
super
małgorzata114 01.12.2010 21:18
zrobiłam z groszkiem ptysiowym bardziej smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat