krem z porów

krem z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    4 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • śmietana

    0,33 szkl
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • masło

  • bułka

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem z porów

pory drobno pokroić i podsmażyć na maśle dodać pokrojone w kostkę warzywa i smażyć 3 min. Po tym czasie wlać bulion 1,5 l i gotować 25 min. Gdy będzie gotowa zupę zmiksować i przyprawic do smaku dodać czosnek. Z bułki zrobić grzanki i podawać z zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat