Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pomidorów z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół ok 500 ml
pomidory krojone z puszki 4 puszki
cebula 1/2
czosnek 2-3 ząbki
oliwa
śmietana 2,5 łyżki
sól
pieprz
migdały
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pomidorów z migdałami

Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oliwie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory (ja brałam z puszki ale mogą być oczywiście świeże, obrane ze skórki) smażyć na patelni. Następnie wszystko wrzucić do garnka, do rosołu i zagotować. Dodać sól i pieprz do smaku. Po wystygnięciu wszystko dokładnie zmiksować. Dodać śmietanę. Na koniec posypać migdałami i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.08.2013 13:21
bardzo lubię
Aannkaa82 08.08.2013 06:27
Może to dziwne ale nigdy nie jadłam kremu z pomidorów ale jak patrzę na zdjecie to mam zamiar jak najszybciej to nadrobić :).
Katarina 01.08.2013 20:02
Robię ten krem w podobny sposób tylko nie dodawałam migdałów - muszę wypróbować.
Konczi 01.08.2013 19:49
uwielbiam pomidorowe kremy, a z migdałami musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak