Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonego selera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 5 szt
cebula 2 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 1 główka
sok z cytryny 200 ml
oliwa orzechowa
Pieprz biały mielony Prymat

Porada

To jest zupa bez soli! Sok z cytryny idealnie pasuje do kompozycji pieczonego selera oraz orzechowej oliwy! Smacznego!

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonego selera

Warzywa oprócz czosnku obieram, myję, kroję w kostkę skrapiam oliwą i wkładam do pieca na 50 min rozgrzanego do 160 stopni.

Gdy warzywa się upieką przekładam do garnka, zalewam litrem wody, dodaję pieprz i gotuję 15 min.

Po tym czasie zdejmuję garnek z ognia wrzucam obrane ząbki czosnku i blenderuję.

Na koniec doprawiam sokiem z cytryny i przed podaniem dodaję do kremu oliwę z orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 24.09.2015 20:09
Super propozycja :)
Czosnek&Chilli 24.09.2015 14:04
dzięki, zupka jest naprawdę bardzo fajna
Grazyna0211 24.09.2015 13:42
świetny pomysł
Pani Domu 24.09.2015 12:15
pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak