Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 800 g
ziemniaki 5 szt
marchew 2 szt
seler 1 szt
cebula biała 1 szt
śmietana 150 g
masło
pietruszka zielona
ziele angielskie
pieprz
sól
przyprawa do potraw 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek

Warzywa umyj i pokrój. W garnku zagotuj ok. 1,5 litra wody i wrzuć warzywa. Dodaj 2 czubate łyżeczki przyprawy do zup i gotuj jarzyny aż zmiękną. Cebulę posiekaj. Pieczarki obierz, umyj i pokrój. Razem z cebulą duś do miękkości na maśle. Następnie wrzuć zawartość patelni do garnka z warzywami i gotuj, dodając ziele angielskie i pieprz. Następnie przestudź krem i zmiksuj. W razie potrzeby podgotuj. Rozlej zupę do naczyń i udekoruj śmietaną oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

betty_jurek 09.01.2013 13:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak