Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dek
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
woda 1 litr
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól
pieprz
tymianek
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem z pieczarek

Pieczarki pokroić w plasterki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę , pieczarki z szczyptę tymianku. Pod koniec oprószyć mąką wymieszać, dodać wodę i kostki, gotować do miękkości około 15 min. Zmiksować zupę i doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z żółtkami i ostrożnie dodać do lekko ostudzonej zupy ciągle mieszając, nie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 09.10.2013 09:38
Dla mnie super
cooleczka 23.09.2013 22:09
z tymiankiem, fajnie
jeta72 23.09.2013 10:37
mi smakuje :-)
IKrakowianka 05.01.2013 22:34
smaczny
IZABELA29 27.12.2012 15:54
można spróbować
ben-ka 21.12.2012 19:45
warto zrobić.
jasiek 21.11.2012 18:09
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak