Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z młodej kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 szt
ziemniaki 2 szt
cebula biała 2 szt
bulion warzywny 750 ml
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z młodej kapusty

Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki, obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, kapustę poszatkować. Na oleju podsmażyć najpierw cebule, następnie dodać ziemniaki, chwilę razem smażyć i całość zalać bulionem. Po około 10 minutach dodać kapustę. Gotować do miękkości. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krem podawać ze śmietaną oraz posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.05.2017 14:28
pyszna zupka :-)
pestka 02.05.2017 08:46
smaczna zupa
Renataj 01.05.2017 20:35
Apetyczna zupka:)
Urszula Świeca 01.05.2017 19:49
Smaczne danie.))
Wafelek2601 01.05.2017 19:00
Bardzo dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak