Krem z mango i migdałów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mango

  • pomarańcze

  • migdały

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 3 duże mango, 3 pomarańcze, 1 cytryna lub limonka, 2 łyżki miodu, 2 jajka, 150 g mielonych migdałów, 1 opakowanie żelatyny - 6 lisków - dodaliśmy 30 g żelatyny w proszku, szklanka śmietany kremówki, 8 wisienek koktajlowych

SPOSÓB WYKONANIA: Obrać 2 owoce mango i pokroić na kawałki. Wycisnąć sos z pomarańczy i cytryny/limonki. Zmiksować. Powoli dodawać soki, miód, żółtka jajek i migdały. Przygotować żelatynę według instrukcji na opakowaniu. Wymieszać z puree. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu aż masa będzie w połowie ścięta. Ubić osobno białka i śmietanę. Wymieszać z kremem mango. Przełożyć do ośmiu szklanek. Przybrać wisienkami i plasterkami mango.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara40 11.05.2011 19:40
Ciekawe polaczenie owocow, sprobuje.
szalonamariolka 13.02.2011 22:41
pyszności
Ewa104 04.02.2011 07:54
Uwielbiam mango, podoba mi się pomysł.
grasylwia 05.10.2010 00:59
ekstra wygląda ,na pewno smaczne :)
Emilia22 24.09.2010 07:32
wygląda smakowicie
RenataZ-et 31.07.2010 00:32
Wygląda cudownie i zapewne tak samo smakuje :)
mehia 20.07.2010 09:10
apetyczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat