Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kurek

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
kurki 400 g
serek topiony 100 g , śmietanowy
cebula biała 2 sztuki
marchewki 3 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól i pieprz
śmietana 18 proc
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kurek

1.Kurki dokładnie oczyścić , umyć i osuszyć. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , smażyć grzyby wraz z cebulą do miękkości.
2.Ziemniaki ,marchew oraz pietruszkę obrać , umyć , pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa zalać rosołem/bulionem(gdyby nie zakrywał w całości warzyw dolać wody) , gotować do miękkości. Gdy będą pół miękkie dodać całą zawartość patelni, doprawić solą i pieprzem wg.gustu.
3.Gotową zupę zmiksować blenderem na gładki krem( spróbować , ew.doprawić). Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i wg.smaku z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 06.01.2016 15:10
pyszności :)
Futka 06.01.2016 00:03
Wspaniały i niezwykle smaczny krem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak