Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalarepy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2-3 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
seler korzeniowy 0,5 sztuka
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalarepy

Kroki postępowania

1
Na początku obieramy sobie warzywa na wywar , wszystkie warzywa prócz marchewki kroimy w kosteczkę marche zostawiamy z połówkach, następnie marchew , seler , pietruszkę oraz pora wrzucamy do garnka z wodą dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu.
Krok 1 - Krem z kalarepy foto
2
Po ugotowaniu się wywaru dokładamy do całości kalarepę pokrojoną w kostkę z odrobiną liści i gotujemy aż kalarepa zmięknie.
Krok 2 - Krem z kalarepy foto
3
Po zmięknięciu kalarepy usuwamy z naszej zupy marchew i całość miksujemy blenderem .

Smacznego
Krok 3 - Krem z kalarepy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.02.2014 00:24
rewelacja !!!!!!!!!! kolorek super:-) , lubię takie zupy:-)
gosia56 26.04.2013 09:45
napewno pyszna
Lukrecja29 03.01.2013 08:01
ciekawa propozycja. Trzeba wypróbować!
Konczi 03.09.2012 15:28
zjadłabym mniam mniam
parysek10 03.09.2012 12:23
musi smakować nieziemsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak