Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalarepy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 szt
marchew 1 duża
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
makaron ryżowy 50 g (świderki)
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalarepy

Kalarepki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy 1,5 l zimnej wody, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 30 min. Zestawiamy z ognia i studzimy.

Przestudzoną zupę blendujemy.

Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.


Do zupy dodajemy jarzyny, gotujemy do ich miękkości, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Do zupy dodajemy makaron, mieszamy i zostawiamy na 7 min pod przykryciem (od czasu do czasu mieszamy).

Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 23.08.2016 11:45
Smaczna zupa, bardzo taką lubię :)
Babeczka35 23.08.2016 07:15
Smakowita zupka.
Łukasz15 22.08.2016 23:24
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak