Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalafiora z ptysiami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
marchewka 1
pietruszka 1
kości schabowe 1
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalafiora z ptysiami.

Kość zalać w 2 litrowym garnku i gotować,jak się zagotuje dodać pół szklanki zimnej wody i zebrać szlam ,potem dodać marchewke i pietruszke, dodać przyprawy, gotować 20 min.,dodać kalafior i gotować do miękkości.Jak kalafior będzie miękki wyjąć kość ,marchewkę i pietruszkę,kalafior zblenderować i gotowe.Do zupy można dodać ptysie.Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak