krem z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    1 l
  • śmietana

    3 lyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalafior podzielić na mniejsze różyczki i sparzyć gorącą wodą. odcedzić. masło rozpuścić, dodać kalafior ,podsmażyć. wlać bulion warzywny i gotować 15 minut. doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zblendować. przed podaniem dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 30.06.2012 18:08
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat