Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z galaretki pomarańczowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki pomarańczowe 4 opakowania
mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z galaretki pomarańczowej

galaretki rozpuszczam w 500 ml gorącej wody, a po przestudzeniu , wstawiam do lodówki. Mleko łączę z cukrem i ubijam, aż podwoi swoją objętośćDo ubitego mleka wlewam tężejące galaretki, cały czas miksując. Podaję zimny przysmak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:27
mniam
sznycel 06.08.2012 11:35
zimne desery smakują mi zwłaszcza w upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak