Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z fasoli z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 300 g
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
olej do smażenia 4 łyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 3 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
przecier pomidorowy 1,5 wody

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z fasoli z kiełbasą

Groch jasiek namoczyć na noc. Odlać wodę ,wypłukać i zalać nową ,gotować na wolnym ogniu .Dodać ziele angielskie ,liść laurowy .Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać do grochu. Jak groch jest ugotowany wyjąć liść i ziele i całość zmiksować. W między czasie pokroić kiełbasę i podsmażyć na tłuszczu, dodać do zupy. Przyprawić przyprawą do dać z fasoli ,pieprzem i solą ,dodać trochę przecieru pomidorowego ,wymieszać. Posypać majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.10.2015 09:40
smaczna zupa
pajbek 14.10.2015 17:50
Zjadłabym :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak