Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z dyni i soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół domowy 1 i 1/2 litra
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
soczewica czerwona 250 g
dynia 200 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
koperek do podania
grzanki do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni i soczewicy

Do rosołu dodajemy obrane marchewki i pietruszkę, zagotowujemy, po czym dodajemy soczewicę i pokrojoną w kostkę dynię. Gotujemy na wolnym ogniu, aż soczewica i dynia będą miękkie.

Po tym czasie zupę zdejmujemy z gazu i miksujemy na krem, doprawiamy chilli i solą do smaku.

Podajemy z grzankami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak