Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z ciecierzycy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebula biała 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
papryczka chili 1/2 szt
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
pomidory pelatti 1 puszka
woda 3 szklanki
cukier 1 łyżka
ciecierzyca 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z ciecierzycy

Kroki postępowania

1
Oliwę wlewamy do garnka, cebulę kroimy i dodajemy sól. wrzucamy do oliwy i karmelizujemy przez 5 minut. Dodajemy czosnek i pokroijoną papryczkę chilli. Dodajemy kmin rzymski. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wodę, cukier, sól i pieprz.
Krok 1 - Krem z ciecierzycy foto
2
Wszystko razem doprowadzamy do zagotowania. Ciecierzyce odcedzamy (mamy miec 400 g ciecierzycy już odsączonej)
Krok 2 - Krem z ciecierzycy foto
3
Zagotowujemy i przykrywamy. Gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut na umiarkowanym ogniu. Po wszytkim miksujemy. Możemy ozdobić chilli
Krok 3 - Krem z ciecierzycy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 10.03.2014 00:16
pyszna !!!!!!
Bernadeta1 02.06.2013 00:21
bardzo smacznie wygląda
reniatka 28.05.2013 18:38
bardzo zdrowa ta zupka
Kolorowa 28.05.2013 17:35
Śliczny kolor wyszedł !
gosia56 28.05.2013 17:08
napewno pyszna zupka
cukiereczek 28.05.2013 16:59
bardzo lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak