Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z brokułów z prażonymi migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
serek topiony śmietankowy duży 1 sztuka
śmietana 30% 4 łyżki
marchewka 1 sztuka
migdały 3 łyżki
masło 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: krem z brokułów z prażonymi migdałami

W wywarze z kostki rosołowej i marchewki gotujemy do miękkości duzego brokuła. Następnie całość miksujemy i dodajemy śmietane i serek topiony mieszamy do zgęstnięcia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Migdały prażymy na patelni na maśle ok. 4 minuty. Zupe rozlewamy na talerze, na wierzchu posypujemy migdałami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak