Krem z brokuła z prażonymi pestkami dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    400 g
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • majeranek

    pół łyżeczki
  • pestki dyni

    130 g
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuła, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew zalewamy zimną wodą i stawiamy na palnik. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy oliwę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Z zupy wyciągamy liście laurowe oraz ziele angielskie i miksujemy ją na gładki krem. Pestki dyni prażymy na suchej patelni i podajemy z zupą. Dodatkowo zupę możemy podawać z chrupiącą grzanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat