Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z białych szparagów na podstawie przepisu Roberta Sowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe szparagi 600 g
ziemniak 2 szt.
cebula 1 szt.
oliwa 100 ml.
rosół warzywny 1 litr
śmietanka kremowa gęsta 200 ml
krewetki 80 g
OSTRA PAPRYCZKA 1/2 szt.
ziarna słonecznika prażone 1 łyżka
cukier do smaku
sół cozsnkowa do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białych szparagów na podstawie przepisu Roberta Sowy

Bulion zagotować, dodać pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i dodać ją do wywaru. Szparagi umyć, obrać i włożyć do wywaru. Zupę doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i zabielić śmietaną.
Krewetki zamarynować w oliwie z oliwek, imbirze i czerwonej papryczce (papryczkę pokroiłam w cienkie plasterki). Usmażyć na patelni i podawać wraz z zupą. Całość posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.10.2013 18:20
wygląda tak apetycznie,że od razu bym zjadła miseczkę
Beatris 09.06.2013 10:47
Nie przepadam za zupami kremami, ale na taką bym się skusiła. Przepysznie wygląda.
Pomocnik 09.06.2013 10:13
musi być pyszny
fotoviderek 09.06.2013 10:10
Rewelacyjny krem :)
Agnieszka-87-25 09.06.2013 09:26
smacznie wygląda, coś dobrego na obiad
Renata9 09.06.2013 07:51
pyszny krem
treonina 09.06.2013 00:35
bardzo ładnie wygląda
Barbara13 09.06.2013 00:09
Właśnie takiej zupki szukałam
Bernadeta1 09.06.2013 00:02
bardzo smacznie podany
gosia561 08.06.2013 23:58
ale smakołyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak