Krem z białych szparagów na podstawie przepisu Roberta Sowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe szparagi

    600 g
  • ziemniak

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • oliwa

    100 ml.
  • rosół warzywny

    1 litr
  • śmietanka kremowa gęsta

    200 ml
  • krewetki

    80 g
  • OSTRA PAPRYCZKA

    1/2 szt.
  • ziarna słonecznika prażone

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • sół cozsnkowa

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować, dodać pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i dodać ją do wywaru. Szparagi umyć, obrać i włożyć do wywaru. Zupę doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i zabielić śmietaną.
Krewetki zamarynować w oliwie z oliwek, imbirze i czerwonej papryczce (papryczkę pokroiłam w cienkie plasterki). Usmażyć na patelni i podawać wraz z zupą. Całość posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 12.10.2013 18:20
wygląda tak apetycznie,że od razu bym zjadła miseczkę
Beatris 09.06.2013 10:47
Nie przepadam za zupami kremami, ale na taką bym się skusiła. Przepysznie wygląda.
Pomocnik 09.06.2013 10:13
musi być pyszny
fotoviderek 09.06.2013 10:10
Rewelacyjny krem :)
Agnieszka-87-25 09.06.2013 09:26
smacznie wygląda, coś dobrego na obiad
Renata9 09.06.2013 07:51
pyszny krem
treonina 09.06.2013 00:35
bardzo ładnie wygląda
Barbara13 09.06.2013 00:09
Właśnie takiej zupki szukałam
Bernadeta1 09.06.2013 00:02
bardzo smacznie podany
gosia561 08.06.2013 23:58
ale smakołyk

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat