Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z barszczu ukraińskiego

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

barszcz ukraiński mrożonka 1 szt
bulion warzywny 1,5 l
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
płatki migdałowe
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z barszczu ukraińskiego

Zagotować bulion dodać mrożoną mieszankę barszczu ukraińskiego i ugotować do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować na krem. W zależności jak gęsty chcemy krem uzupełniamy bulionem. Migdały płatki podprażyć na suchej patelni. Zupę podajemy gorącą i posypujemy płatkami migdałów oraz robimy kleks z bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.07.2014 14:39
uwielbiam buraczkowy krem !!! :)
gosia56 05.07.2014 22:41
super tak jeszcze nie jadłam;)
Margo1 05.07.2014 17:47
smaczniutki na pewno
Katarzyna59 03.07.2014 19:50
wygląda przepysznie
olkaaa 03.07.2014 07:38
muszę zrobić
Dorian 02.07.2014 21:34
pysznie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak